Tässä idean tarkennus:

1. Ostaa saa siis vain katoavaa, eli esimerkiksi ruokaa, pesuaineita, siivousvälineitä, kulttuurielämyksiä, matkalippuja, kauneushoitoja.

Tarkennuksena kuitenkin: kosmetiikkaa saa ostaa vain jos jo olemassaoleva vastaava tuote on käytetty loppuun. Kulttuurielämyksillä tarkoitetaan pääsylippuja konsertteihin, elokuviin jne, ei kirjoja, dvd:itä, cd:itä. Kirjojen kohdalla päätän kuitenkin jo etukäteen olla hiukan armollisempi: kirja voidaan oikeuttaa jos a) se on oleellinen opiskelulle tai b) haluan ehdottomasti lukea sen JA varaan itselleni aikaa lähitulevaisuudessa sen lukemiseen. (Molemmat ovat toki määrittelykysymyksiä.)

2. Jo olemassaolevia tavaroita saa ja on hyvä huoltaa ja huollattaa. Esimerkiksi vaatteita voi muokata uuteen uskoon ompelijalla.

3. Kaikki ei-katoavat ostokset on raportoitava blogissa.

4. Blogin lukijoilta (jos heitä on) toivotaan tiukkaa kritiikkiä, jos blogin pitäjä määrittelee jonkun ostoksensa ehdottoman välttämättömäksi vaikkei se sitä ole.

 

1250187573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Vuoden aikana ei suinkaan ole tarkoitus kieltää nautintoja, vaan koettaa nauttia jo omistamistaan asioista sekä asioista joita ei edes voi ostaa - itselleni melkeinpä mikään ei ole rakkaampaa kuin mummulan joessa uiminen. Kuvassa siskoni Milla meidän joessamme (Noormarkunjoki). Joka ei tietenkään siis ole perheeni omistama, mutta siitä huolimatta ehdottomasti meidän jokemme.